Waldorf Astoria Amsterdam Recepten 

Bereid de meest heerlijke recepten van het Waldorf Astoria Amsterdam keuken team bij u thuis.

17881591_415615928810952_525343177686856

De beroemde scones van onze Pastry Chef

Het volgende recept is voor ongeveer 12 scones

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem

  • 100 gram basterdsuiker

  • 75 gram ongezouten boter, in blokjes

  • 1 theelepel zout

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 300 ml volle room

  • 2 eieren

Voor het eigeel:  

Meng 1 eidooier, een beetje water en een beetje suiker door elkaar tot een glad beslag

Optioneel toe te voegen:

  • 100 gram chocoladeschilfers

  • 100 gram veenbessen

  • 100 gram rozijnen

Methode:

1.       Verwarm de oven voor op 165 graden

2.       Meng alle droge ingrediënten met boter tot het een kruimelig mengsel is

3.       Meng alle vloeibare ingrediënten apart van de droge ingrediënten

4.       Meng de vloeibare ingrediënten door het droge mengsel en mix dit geheel 10 minuten

5.       Bestuif uw keukenblad met bloem en rol het deeg hierop uit

6.       Snijdt 12 scones met een ronde koekjesvorm uit in cirkels van 2 cm dik

7.       Leg alle scones op bakpapier op de bakplaats

8.       Smeer het eigeel mengsel dun over de scones

9.       Bak de scones in de oven in circa 15 minuten goudbruin

10.   Geniet van uw warme scones met clotted cream en uw favoriete jam

Scones.jpg
StudioPhylicia_wpday2018_042.jpg

Red Velvet Cupcakes

Ingrediënten voor het cakebeslag: 

  • 205 gram suiker

  • 80 gram boter

  • 150 gram eieren (ongeveer 3 eieren)

  • 160 gram bloem

  • 5 gram bakpoeder

  • 1,5 gram baking soda

  • 5 gram zout

  • 8 gram cacaopoeder

  • 10 gram bietenpoeder of rode kleurstof

  • 1 gram vanillepoeder

  • 125 ml melk

Ingrediënten voor het glazuur: 

  • 250 gram roomkaas

  • 50 gram boter

  • 50 gram poedersuiker

  • 1/2 vanilleboon

 

Methode voor cupcakes: 

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden

  2. Klop de boter en de suiker samen tot een luchtig mengsel

  3. Voeg langzaam de eieren toe en klop tot een gladde massa

  4. Meng alle droge ingrediënten in een aparte kom

  5. Warm de melk een klein beetje op en voeg rode kleurstof toe

  6. Meng vervolgens de vloeibare massa, de droge ingrediënten

  7. en de warme melk met kleurstof met een garde (met de hand) om het deeg niet te hard te kloppen

  8. Als u geen bakvormen gebruikt, zorg er dan voor dat u uw ovenschaal goed invet met boter

  9. Bak ca. 15 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de vorm die u heeft gekozen.

  10. Steek een spies door de cake. Als de spies er droog uitkomt, zijn je cupcakes klaar.

 

Methode voor glazuur: 

  1. Meng de boter en de poedersuiker door elkaar

  2. Voeg de geschraapte vanilleboon toe

  3. Zodra het mengsel een mooie witte kleur heeft bereikt, voeg roomkaas toe en meng tot een gladde massa

Cupcakes afmaken: 

  1. Laat de cakes volledig afkoelen en haal ze daarna pas uit de bakvorm

  2. Doe het glazuur in je spuitzak en versier cupcakes

Tip: 

Als je een cupcake hebt die misschien kapot is gegaan toen je ze uit de vorm haalde, verkruimel deze dan en gebruik dit om de andere cupcakes te versieren.

Eggs Benedict 

Het volgende recept is voor twee Eggs Benedict

Ingrediënten:

 

  • 60 gram ongezouten boter

  • 1 sjalot

  • 10 gram bieslook

  • 3 eieren

  • 10 gram dragonazijn

  • 1 Engelse muffin

  • 40 gram spinazie

  • 50 gram zalm of ham

Methode:

 

  1. Doe de boter in een kom en magnetron met tussenpozen van 30 seconden tot hij volledig is gesmolten

  2. Laat de boter 3 minuten op het aanrecht staan, schep dan het geklaarde troebele deel van de boter af met een kleine lepel

  3. Giet de boter in een andere kom en stop voordat je de laatste troebele stukjes toevoegt

  4. Hak de sjalot en de bieslook fijn en zet deze beide even apart

  5. Breng een pan met water aan de kook

  6. Verhoog het vuur van het kokende water

  7. Pak een grote lepel, draai met je lepel in het kokende water tot je er een draaikolk ontstaat

  8. Breek een ei in een koffiekopje en giet het ei heel voorzichtig in het midden van de draaikolk

  9. Kook het ei 3 minuten in de draaikolk en haal het ei er dan uit met een schuimspaan

  10. Herhaal dit ook met het andere ei, zodat je nog maar één ei overhoudt

  11. Leg beide gekookte eieren apart op een bord

  12. Doe vers water in de pan en breng het water opnieuw aan de kook

  13. Splits het laatste ei en bewaar het enkel eigeel

  14. Voeg het eigeel, de azijn en een eetlepel water toe aan een hittebestendige kom en hang deze kom boven het kokende water

  15. Zet het fornuis op laag vuur en klop het geheel in de hittebestendige kom vervolgens boven het kokende water tot het licht en schuimig wordt

  16. Voeg dan langzaam de geklaarde boter toe terwijl je blijft kloppen

  17. Voeg zout naar smaak toe

  18. Haal de kom van het vuur en zet even apart

  19. Rooster de Engelse muffins in een broodrooster tot deze goudbruin is

  20. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan, voeg de sjalotjes toe en fruit ze circa 2 minuten

  21. Voeg de spinazie toe en laat bakken tot het helemaal gekrompen is

  22. Voeg zout naar smaak toe

  23. Klop de Hollandaisesaus nog even snel los om hem weer luchtig te maken

  24. Bouw de Eggs Benedict vervolgens als volgt op: begin met een Engelse muffin op elk bord, verdeel de spinazie over de twee Engelse muffins, leg de ham of zalm op de spinazie, leg op elke muffin een gepocheerd ei, schep voorzichtig de Hollandaise saus erover de eieren en werk af met de gehakte bieslook ​

Geniet van je zelfgemaakte Eggs Benedict!

+ 31 (0) 20 718 4643

©2020 by Waldorf Astoria Amsterdam.